12 Mart 2012 Pazartesi

Eskiye rağbet olsa,bit pazarına nur yağardı demiş atalarımız...Sahi nerde bu bit pazarı ? :)

Evlenmeden önce ne çok giderdim sahaflara,saatlerce oralarda dolanıp durur eski kitaplara bakardım ve mutlaka elimde bir kaç kitapla eve dönerdim ama kendi evimde eski bir mobilya kullanma fikri aklımın ucundan bile geçmezdi...

Çok iyi hatırlıyorum küçükken,bacakları demirden olan sandalyelerimiz vardı,annem onların üzerine yine şimdilerde çok moda olan,renkli yünlerle yapılan battaniye ve yastıklarda ki gibi motif motif yüz yapmıştı ama demir bacakları hep paslanırdı,annem yinede sesini çıkartmaz bir şekilde tekrar elden geçirip kullanırdı onları...ama şimdi eskiyen bir eşyayı ne çabuk çıkarır atar olduk hayatımızdan,hergün yeni birşey çıkıyor,ister istemez gönül kayıyor tabi...Bugün yeni firlerle dolu olan bir çok site ve blog var,onlardan esinlenerek eski eşyalara yeni görünümler vermek mümkün.Söz verdim kendime artık eşyalarıma daha bir özenle bakacağım...Ve neden bir eşya alınacaksa ilk önce eskicileri dolaşmıyoruz...eski bir dolabı yada şifonyeri,belki bir sandalyeyi,ayna veya çerçeveleri biraz da elden geçirerek rahatlıkla kullanabilirim diye düşünüyorum...Eskicileri dolaşma fikri bile kulağıma hoş geliyor. Örneğin eski bir ayna insanı nasılda sürükler başka diyarlara, kimbilir hangi kadın akşam gelicek eşi için süslenmiştir o aynanın karşısında,belkide hep o aynanın karşısında taramıştır,kızının saçlarını...

Yok yok en azından  bir ayna veya eski bir çerçeve almalıyım kendime :) varmı bildiğiniz bir eskici...haftasonu gidip dolaşsak ya :)







Fotoğraflar,pinterest

13 yorum:

Seda dedi ki...

en son fotoğrafta ki dolabı çok sevdim..bunlara baktıkça yatak odamızı keşke beyaz alsaymışım diyorum,aynı şekilde salonu da beyaz istiyorum :-)içim açılıyor beyaza baktıkça..

AsOrTiK dedi ki...

hayalimdi çoğunluğunu eskiciden aldığım eşyalarla evimi döşemek ama o kadar aceleye gelmiştiki düşündüğüm hiçbirşeyi yapamamıştım.
yaşanmışığı olan eşyalarla hem geçmişi hem bugünü yaşayabiliyorsunuz, bu bana keyif veriyor. 1-2 geçmişe ait eşyayla idare ediyorum:)
sevgiler

Zeynep'in Evi dedi ki...

Geçtiğimiz gün biryerde sokak pazarı fotoğrafları görmüştüm aman allahım o nasıl bir pazar..bizim mağazada bulamadığımız dekorasyon malzemeleri vardı..mis gibi..olsa da gitsek:)

ilk yagmur damlası dedi ki...

ama çok güzeller bencede hemen eskileri atıyoruz hiç degerlendirmiyoruz bundan sonra atmicam sevgiler

g dedi ki...

Nerdeyse bulsakta gitsek:)
içim açıldı bakınca:)

neslinin atölyesi dedi ki...

çok güzeller daha dikkatli bakası geliyor insanın eskiyen eşyalara :)bulursanız öyle bir yer bizlere de haber verin. :))

Syhn dedi ki...

hiç bana göre değil biliyor musun :D
yok ben yapamıycam :))

Adsız dedi ki...

Biri dışındahepsi harika .Beşik aynı korklu filmlerindeki gibi oha !

Ecrinbarış dedi ki...

yorumlar harika kimi gerçekçi, kimi hayalci duygularla yazılmış bende severim eski eşyaları ama evimde kullanırmıyım bilemiyorum:)

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

bende dolaba bittim yaa:)

DECO☆deniquo dedi ki...

çok yapıyorum ben bu işi :) öğrenci semti şu anda oturduğum yer.. herkes çıkarıp kapının önüne koyuyor eskiyen birşeylerini.. kimsenin yüzüne bakmadığı caanım loveseat'ler mi istersin, kırığı çıkığı olmayan thonet sandalyeler mi... hatta bir seferinde 50'ler Türk evi görünümlü bir koltuk denk gelmişti, laura ashleyleştirmiştim ^^ bak bak bence de 2. el satan mağazalara, inanılmaz bir hazine yatıyor oralarda :)

arada bu tür dönüşüm hikayelerini bloga koyuyorum istersen oraya da arada göz at :) decodeniquo.blogspot.com

Melike dedi ki...

Renkler nekadar da guzel, insanın icini sarıyor sanki. Bana da bana da demeden geçemiyorum:):):)

chfashiontrend dedi ki...

merhabalar:)))
Küçük bir not bildirmek istedim;
Bloğumda içimden geldiği gibi,beğeneceğinizi düşündüğüm bir hediye ve bir çekiliş var ..
Ziyaret etmeniz ricası ile,sevgiler.