1 Haziran 2010 Salı

Cibinlik...

Şimdiye kadar cibinlik alma ihtiyacı duymamıştım ama havaların ısınmasıyla birlikte bu tatlı kuzuyu sivrilerden nasıl koruyabilirim diye düşünmeye başladım,cibinlik almak şart oldu galiba...tecrübeli annelerden bu konuda yardım istiyorum,siz nasıl korudunuz bebişlerinizi,bir de gerçekten cibinlik kullanışlı oluyor mu ???




De ki "Eğer duanız olmasa ne ehemmiyetiniz kalırdı" (Furkan 77) Kardeşlerimizden dua'yı eksik etmeyelim olur mu...

13 yorum:

Rozerin'in Annesi dedi ki...

Merhaba canim biz geri donduk, bir ara yoktuk....cok sirin bu ya allahim nazarlardan korusun...Cani ben cibindil kullaniyorum ama sus amacli kullaniyorum, ingiltere'de yasadigim icin havalar pek sicak olmuyor o yuzden fazla sivriler olmuyor.....optum ikinizide...

NiLaY dedi ki...

bende cibinliğe heves etmiş fakat pek kullanamamıştım, 5 aylıkken kızım çekiştiriyordu bende düşürecek diye korkup çıkarmıştım.. ama daha küçüklerde kullanılabilir bence :)

cicibebe dedi ki...

o bogumları ve kuş gibi açılan agzı yerim bennn :) maaşallah Allah nazarlardan saklasın!
cibinlik hakkında bi fikrim yok ama maaşallah demeden geçmeyeyim dedim :))

elfeyp dedi ki...

Melek Güneş uykusunda çook döndüğü için daha ilk günden cibinliğe dolandı :) Çıkarmak zorunda kaldık. Sivrisinekler kabus gibi.. İlaç sıkıyorum, bu sefer odada uyutmak istemiyorum onları. Maalesef oğlumu epey ısırmışlar 1 haftadır izi de geçmiyor. Doktorun tavsiye ettiği ilaçlar var. Onları deneyebilirsin, ısırınca..

raside dedi ki...

ben bütün camlara sineklik taktırdım biraz pahalı oluyor ama hiç sinek olmuyor evimizde

çokoprenses dedi ki...

ikeada var cibinlik ama tavana asılması gerekiyor o yüzden terch etmedim.funnababy aldım ben,yataga monte edilen direği var.sitesinden bakabilirsin.daha sivrisineklerle karşılaşmadık,o yüzden kullanışlı mı bilmiyorum.

bir güzel çift dedi ki...

Allahım ya ne kadar güzel bir fotoğraf yaa...Sümeyyeciğim sana yardımcı olmak isterdim ama henüz bi bebiş büyütmedim.Büyüteceğim zaman senin tecrübelerinden yararlanırım.ben fotoğraftaki harika güzelliği görünce dayanamayıp yazayım dedim.Kocaman MAŞALLAH diyorum...

Sümeyye dedi ki...

çok iyi yaptınız rozeninin annesi özlemiştik...ama ufaklık biraz rahatsızmış galiba çok üzüldüm,Allah şifa versin..öpüyorum meleği.

nilay ben hiç öyle düşünmemiştim...bizimkide çok hareketli maşallah çekiştirebilir yani :)

çok iyi yaptın cicibebe,çok teşekkür ederiz...o kuş ağzı koparmamak için hergün nasıl sıkıyorum kendimi anlatamam :)

elfeyp bende ne yapayım bilemedim şimdi bizimkide acayip hareketlendi,tablet ilaç kullanılan ışıklı ilaçlar işe yarar belki,

raside camlarda sinekliği pek sevmiyorum ama en azından onun odasına takarız belki,

çokoprenses ben de araştırdım biraz ikea daki ve funnababydekiler hoşuma gitti ama hareketli bebekler için çokta iyi olmuyormuş baksana,cerencikte yakında başlar hareketlenmeye :)

teşekkür ederim bir güzel çift...Allah sanada nasip etsin inşallh böyle kuş ağızlı bir prenses :)

firdevs dedi ki...

ne tatli bir bebek bu :) masallah :)))

cibinlik konusunda bi fikrim yok . cunku fransa'da pek yaz goremiyoruz :p e sicak hava olmayinca sivrilerede yer yok :p Turkiye'ye gittigimizde , prize takilan sinek kovarlardan kullanmistik . gercekten ise yaiyor :)

Seyhan dedi ki...

Şu pirize takılan yada sıkılan sinek kovucular ilaç sonuçta , odanın havasına oradanda bebişlere geçiyor ben kullanmıyorum. şöyle bişey var sinekler karanfil kokusuna gelmiyor. Aktardan bi yerden karanfil yağı alıp, koluna ayaklarına falan parmağını deydirip, nokta nokta koyarsan ısırmazlar. kesin çözüm hem daha sağlıklı..

sevgiler

esra dedi ki...

http://www.benimleoynarmisinanne.com/?p=987

esra dedi ki...

Canım bu siteye üye olursan bir çok Arkadaşla her konuyu paylaşma imkanın oluyor...oraya gel sorunu cevaplayalım hep beraber:)))derrrmişim...Benim bebeğim sekiz aylık daha cibinlik kullanmadım ama üç ablamızın cibinliğide dolapların üstünde:)))el altında rahatsız oldular..bebekler için aynı şey geçerli değildir bakıcaz bizde bu yaz..

Sümeyye dedi ki...

seyhan daha önce hiç duymamıştım...mutlaka denicem bunu teşekkürler :)

esra üye olucam mutlaka,yorumun içinde çok teşekkür ederim :)